Bouwer van dromen, maker van nachtmerries?

Het zal even slikken geweest zijn in de directiekamer van BYD, voluit Build Your Dreams. Amper enkele maanden nadat de ambitieuze Chinese autobouwer rivaal Volkswagen van de troon had gestoten als best verkochte automerk in China, volgde maandag al de eerste ontnuchtering. Hoewel de winst (+10 % tot 631 miljoen dollar) en de omzet (+4 %) in het eerste kwartaal van dit jaar nog lichtjes stegen, bleven de resultaten van BYD ver onder de verwachtingen van de analisten.

Belgische werkzaamheidsgraad hinkt steeds verder achterop

De werkzaamheidsgraad is de voorbije jaren in ons land minder sterk gestegen dan in de meeste Europese landen. Zeker in vergelijking met de landen die al onder het gemiddelde van de Europese Unie scoren, is de Belgische evolutie mager. Dat blijkt uit een analyse door De Tijd met nieuwe Europese cijfers.

Nieuwe regels om niet-EU-werknemers tewerk te stellen in Vlaanderen

Vanaf 1 mei gelden in Vlaanderen gewijzigde regels voor de tewerkstelling van werknemers van buiten de Europese Unie. Dat bevestigt het kabinet van Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V). Werkgevers zullen bepaalde profielen soepeler kunnen tewerkstellen, maar tegelijk verscherpt Vlaanderen de controle op de arbeidsmigratie.

Looienaar is koning van de poké bowls: “Mijn droom? Concurreren met Starbucks, Panos én McDonald’s”

Looienaar Mattijs Hermans is nauwelijks 30, maar stuurt als CEO al 38 vestigingen aan van Hawaiian, de in poké bowls gespecialiseerde fastfoodketen. Dit jaar komen er daar nog 16 bij in België en Nederland. Daarna staan Duitsland en de Emiraten op de kaart. Zijn dag moet dus wel beginnen met een koffie met boter, blauw zout en kamelenmelk.

Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo