sized_Incanto-Images-Winter-EftelingEftelingKaatsheuvelsprookjesbosMarerijk-klein-duimpje-INC_5338

dwerg-reus-heks

Dwerg-reus-heks is een leuk dramaspel voor jonge kinderen. Je geeft drie personages met hun bewegingen aan: de reus (groot – met een zware lach), de heks (voorovergebogen — schelle stem) en de dwerg (klein – zegt met een piepstem: kielekiele). De kinderen oefenen de drie personages op jouw teken.

Daarna werken ze per twee: ze kiezen op het teken van de leerkracht een van de figuren en voeren die uit. Als ze dezelfde figuur spelen begroeten ze elkaar zoals die figuur. bv.twee heksen die zeggen goeiedag tegen elkaar.

IMG_3087In stap 3 oefenen de leerlingen de relaties tussen die verschillende personages: de heks is bang van de reus, de dwerg is bang van de heks maar de reus is bang van de dwerg, die kan aan zijn voeten kietelen.

Stap 4 is in twee rijen tegenover elkaar. De leerlingen kiezen per rij eenzelfde personage. Op het teken van de leerkracht beelden ze die uit. Indien ze hetzelfde hebben, begroeten ze elkaar. Indien het iets anders is loopt de bange figuur weg. Kan een of meer van hen getikt worden door de sterkere figuur, dan moet die naar de andere ploeg. Een voorbeeld: rij 1 spelen heksen, rij 2 reuzen. Op het teken spelen ze hun personage. De heksen moeten schrikken en weglopen, de reuzen kunnen nu heksen tikken voor ze aan de rand van het lokaal zijn.

Welke groep slaagt erin om zo groot mogelijk te worden. En is er nog een verrassing op het einde?